• English
    • norsk
  • English 
    • English
    • norsk
  • Login
View Item 
  •   All institutions
  • Handelshøyskolen BI
  • Student papers
  • Bachelor
  • View Item
  •   All institutions
  • Handelshøyskolen BI
  • Student papers
  • Bachelor
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Menyreduksjon hos kinarestauranten Xin Xing

Snyen, Anders; Thieu, Minh; Kong, Jian
Bachelor thesis
Thumbnail
View/Open
1693418.pdf (2.380Mb)
Vedlegg (148.3Kb)
Permanent link
http://hdl.handle.net/11250/2467537
Issue date
2017
Share
Metadata
Show full item record
Collections
  • Bachelor [300]
Abstract
Denne bacheloroppgaven er skrevet som en del av fordypningen Økonomistyring

& Investeringsanalyse ved bachelorstudiet i Økonomi og administrasjon ved

Handelshøyskolen BI i Oslo. Hensikten med oppgaven er å avdekke årsaker til

svinn og køtid. Restauranten ønsker å jobbe for å eliminere sløsing. Vi vil

undersøke og foreslå tiltak for å redusere sløsing, samt beregne de økonomiske

effektene ved hjelp av kjente modeller og teorier. Oppgaven er et

forbedringsprosjekt og dreier seg i sin helhet om hvilke effekter en menyreduksjon

vil ha for restauranten. Problemstillingen er dermed: Hvordan vil en mindre meny

påvirke resultatet og kapasitetsbeskrankningen?

Den største utfordringen ved oppgaven var datainnsamlingen. Restauranten

benytter seg av gamle IKT-systemer, slik at å finne relevante tall å bruke var en

krevende prosess. Dataene som ble innhentet er lagt inn i et Excel-ark og

beregningene for oppgavene er utelukkende hentet herfra. I den teoretiske

forankringen presiserer vi begrepet svinn, Lean, kø og verdikjede. Dette gjør vi for

å forklare konkret hva slags sløsing restauranten skal jobbe med for å eliminere og

hvordan de utfører sine arbeidsoppgaver.

Ved hjelp av verdikjedeanalysen fant vi kostnadsdrivere til aktivitetene og

hvordan de samhandler. I tillegg er det også gjort en sammenligning av andre

restauranter med samme konsept for å få bedre beslutningsgrunnlag. For å hjelpe

oss til å utvikle en strategi som forbedrer verdikjeden, har vi benyttet oss av Leanfilosofi.

Den nye verdikjeden forutsetter at alle tiltakene blir implementert, blant annet

svinnregistrering og hyppigere varebestillinger. Analysene avdekket en positiv

resultateffekt ved å redusere menyen både i henhold til svinn og køproblemet.

Avslutningsvis har vi kritisert den økonomiske effekten av tiltakene og modeller.

Dette er for å belyse det faktum at det er knyttet usikkerhet til de beregninger og

datagrunnlag.
Description
Bacheloroppgave i Økonomistyring og investeringsanalyse fra Handelshøyskolen BI, 2017
Publisher
Handelshøyskolen BI

Contact Us

Search NORA
Powered by DSpace software

Service from BIBSYS
 

 

Browse this CollectionIssue DateAuthorsTitlesSubjectsDocument TypesJournalsBrowse all ArchivesArchives & CollectionsIssue DateAuthorsTitlesSubjectsDocument TypesJournals

My Account

Login

Statistics

Google Analytics StatisticsView Usage Statistics

Contact Us

Search NORA
Powered by DSpace software

Service from BIBSYS